Savusauna kirjasta

Uutuuskirja nykyaikaisesta savusaunasta. Kirjan teeseillä savusaunojen löylyt paranevat ja paloturvallisuus lisääntyy. Kirja perustuu vuoden 2013 Suomen parhaan savusaunan toteutukseen.

Faktat kirjasta

Kovakantinen, kooltaan 230 x 180, 95 sivua, 180 laadukasta valokuvaa. Tekstit ja kuvat sisältävät selostukset mikä on tärkeää ja miksi.

Kirjan kirjoittajasta

Kirjan kirjoittaja on vuonna 1976 valmistunut rakennusmestari Juha Telkkinen. Hän on suunnitellut vuoden 2013 voittajasaunan ja osallistunut sen jokaiseen rakennusvaiheeseen sekä ottanut niistä valokuvat. Telkkisellä on pitkä kokemus rakentamisen eri tehtävistä ja hän toiminut myös urakoitsijana.

Kirjan sisällöstä

Kirjaan on koottu keskeisimmät teesit savusaunan suunnittelusta ja rakentamisesta, jotka on visualisoitu runsaalla kuvituksella ja täsmennetty selostuksilla. Voittajasaunan rakentaminen käydään läpi vaihe vaiheelta perustuksesta harjalle. Samalla annetaan ohjeita ja vinkkejä hyvän sekä paloturvallisen savusaunan rakentamiseksi. Asiat esitetään selkeästi ja tärkeät seikat nostetaan esiin sekä vastataan kysymykseen miksi näin tehdään. Lopuksi käydään läpi myös kiukaan lämmittäminen eikä saunomistakaan ole unohdettu.

”Tätä kirjaa on odotettu. Vihdoinkin yksiin kansiin on saatu nykyaikaisen savusaunan perusratkaisut ja niistä palovaarallisista kivikasoista voidaan luopua. Telkkisen kirja edistää uuden savusaunakulttuurin lisääntymistä Suomessa. Kun osankin kirjan ideoista toteuttaa, niin saadaan parempia ja paloturvallisia savusaunoja”. Seppo Leskinen, Räppänämestari, Kansainvälinen Savusaunaklubi Ry

Kirja sopii niin ammattilaisille kuin amatööreillekin, jotka haaveilevat savusaunasta. Kirja on kirjoitettu selkeällä kielellä, jotta rakentamisesta tietämätönkin ymmärtää mistä on kyse ja voi ohjata oman saunansa suunnittelua ja rakentamista. Kirjasta löytyy vinkkejä myös kirvesmiehille, muurareille, insinööreille ja arkkitehdeille. Kirja kuuluu myös jokaisen rakennustarkastajan ja rakennusalan opettajan käsikirjaksi savusaunoista.